2023 ENTEGRE FAALİYET RAPORU
Logo
Kurumsal Profil

Türkiye tarihinin farklı evrelerinde ekonomik gelişmenin her zaman öncüsü olan Ziraat Bankası; tarım kesimine, tüccara, sanayiciye, girişimciye, emeklilere ve çalışanlara kesintisiz kaynak aktarmaktadır.

Güçlü finansal yapısı ve müşterilerinden aldığı güvenle sektörün en önemli yapı taşı olan Ziraat Bankası, kalitesi ve çeşitliliği giderek artan ürün ve hizmetlerini toplumun her kesimine sunmaya devam etmektedir.
Ziraat Bankası, kurulduğu 1863 yılından itibaren uyguladığı politikalarla bugün bankacılık sektörünün lideri olmuş, odaklandığı iş kollarında varlığını giderek güçlendirmiş, artan oranda istihdam yaratmış ve tüm paydaşlarının gözünde itibar ve yüksek katma değerin ifadesi olmuştur.

Banka, çok yönlü verimlilik ilkesini temel alan stratejisi doğrultusunda kaynaklarını etkin kullanan, kamuya ciddi miktarda kaynak aktaran, uygulamalarıyla ülkemiz para politikasına doğrudan katkıda bulunan, reel sektörü destekleme görevini önemseyen bir yapıda faaliyetlerini yürütmektedir.

Türkiye tarihinin farklı evrelerinde ekonomik gelişmenin her zaman öncüsü olan Ziraat Bankası; tarım kesimine, tüccara, sanayiciye, girişimciye, emeklilere ve çalışanlara kesintisiz kaynak aktarmaktadır.

Ziraat Bankası’nın geniş yurt içi ve yurt dışı iştirak portföyünü oluşturan şirketler; bankacılık, yatırım hizmetleri, portföy yönetimi, girişim sermayesi, gayrimenkul yatırım ortaklığı ve finansal teknolojiler alanlarında faaliyet göstermektedir.

Ülkenin her yerinde uçtan uca finansal hizmet sunma yetkinliğine sahip olan Banka, geniş bir müşteri kitlesinin tüm finansal ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen, etkin bankacılık çözümleri üretmektedir.

Ziraat Bankası; kurumsal, ticari ve bireysel bankacılık alanlarında, güçlü teknolojik ve

operasyonel altyapısından aldığı destek ile nitelikli ve kaliteli bankacılık ürün ve hizmetleri sunmaktadır.

Ziraat Bankası, küresel sosyoekonomik dengelerin yeniden şekillendiği günümüz konjonktüründe, değişimi etkin bir şekilde kullanmaya ve Türkiye için artan oranda katma değer üretmeye odaklı ve kararlıdır.

Türk bankacılık sektörünün en yaygın hizmet ağına sahip bankası olan Ziraat Bankası Türkiye’de 363 ilçe ve beldede tek banka olarak hizmet vermektedir.
Ziraat Bankası çeşitliliği giderek artan ürün ve hizmetlerini müşterilerine;

aracılığıyla ulaştırmaktadır.

Dünyada 17 ülkede faaliyet gösteren Ziraat Bankası’nın; 9 yurt dışı iştirak banka, 6 yurt içi iştirak, 3 ülke yöneticiliği, 25 yurt dışı şubeden oluşan geniş bir hizmet ağı bulunmaktadır.

2023 yılının zorlu ekonomik şartlarında Ziraat Bankası, toplam aktiflerini %64,4 büyüme oranı ile 3.800 milyar TL’ye ulaştırmayı başarmıştır.

2023 yılının zorlu ekonomik şartlarında Ziraat Bankası, toplam aktiflerini %64,4 büyüme oranı ile 3.800 milyar TL’ye ulaştırmayı başarmıştır.

Ziraat Bankası, önümüzdeki dönemde de kurumsal hedeflerine ulaşmak üzere yoğun bir biçimde çalışacak, ülkemiz ve çevre coğrafyasının sunduğu büyüme potansiyelini performansına yansıtmaya devam edecektir.

Ziraat Bankası Web Sitesi
Banka’nın www.ziraatbank.com.tr adresinde yer alan kurumsal web sitesi, kamuoyunun en güncel bilgi ile aydınlatılması konusunda önemli rol oynamaktadır. Ziraat Bankası, Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne uyum kapsamında ilgili bilgi ve belgeleri web sitesinde Türkçe ve İngilizce olarak sunmaktadır.

Ziraat Bankası Ortaklık Yapısı
Banka’nın tek hissedarı Türkiye Varlık Fonu’dur. Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, Denetim Kurulu Üyeleri ile Genel Müdür ve Yardımcılarının Banka’da pay sahipliği bulunmamaktadır.

up
down